UUTISET

VIIMEISIMMÄT UUTISET NWE:LTÄ

27.06.19

FIX kuormansidontatuote varmistaa kultakaivoksen kuljetuksia

 

Yksi Keminmaalaisen Pohjaset Oy:n kuljetustehtävistä on teräskuulien toimittaminen Euroopan suurimmalle kultakaivokselle Kittilässä. Kuulat kuljetetaan tynnyreissä ja on luonnollisesti erittäin tärkeää, että 1000 kg painavat tynnyrit pysyvät paikoillaan kuljetuksen aikana. – Kuulat ovat painavia ja niiden kerääminen kuormatilasta tynnyrin kaaduttua on raskasta työtä, hiki tulee, kertoo Risto Pohjanen, Pohjaset Oy:stä naurahtaen.

Miksi FIX tuote oli yrityksen valinta kuormansidontaan?

–  Mietimme toimivaa ratkaisua tynnyreiden sitomiseksi ja niin löysimme NWE:n ja heidän tuotteensa. Joten suunnittelimme yhdessä NWE:n kanssa uuden FIX kuormansidontapeitteen varta vasten teräskuulatynnyreille, Pohjanen jatkaa.

Peite on jo käytössä ja se on toiminut erittäin hyvin. Painavat tynnyrit ovat pysyneet paikoillaan jo useissa ”läheltä piti” -tilanteissa. – Perinteisillä kuormankiinnitystavoilla tynnyrit olisivat varmasti kaatuilleet, Pohjanen arvioi.

Kuormansidontatapa kuljetuksen mukaan

NWE:n Kimmo Weissenberg kertoo, että kuhunkin autoon ja kuljetettavaan kuormaan on löydettävä juuri siihen tarkoitukseen sopiva sidontajärjestelmä, kaikki menetelmät eivät sovi kaikkiin kuormiin. Tällä kohtaa NWE:n ammattitaito astuu mukaan kuvaan.

– Vaihtelevia kuormia voi puolestaan sitoa erilaisin tavoin, mutta sitominen voi kuitenkin nopeaa ja helppoa! FIX Strap, FIX Road ja FIX Mini järjestelmät esimerkiksi nopeuttavat sidontaa huomattavasti, eikä kuljettajan tarvitse kiipeillä kuorman seassa. Automaattinen järjestelmä, kuten FIX Truck-Safe, on puolestaan sopiva sukkulaliikenteeseen, joissa kuorma on päivittäin samanlainen, Weissenberg jatkaa.

FIX tuoteperheestä löytyy siis ratkaisu erilaisiin kuormasidontatilanteisiin niin maalle kuin merelle – ja tarvittaessa räätälöimme sopivan tuotteen!