FIX TRUCK SAFE®

Maailman nopein kuormansidonta automaattisella kiristyksellä, kiristysvoiman valvonnalla ja uudelleen kiristämisellä tekee kuljettajan työympäristöstä turvallisemman

Truck-Safe  kuormanvarmistus mahdollistaa kuorman nopean ja varman kiinnityksen napin painalluksella. Kiristys esisäädetyllä jännityksellä kestää muutamasta sekunnista minuuttiin. Truck-Safe tarkkailee myös kiristysvoimaa ja kiristää sidonnan automaattisesti uudelleen tarvittaessa, esim. jos kuorma painuu kasaan. Automaattinen kuormansidonta lisää kustannustehokkuutta ja parantaa työturvallisuutta etenkin  sukkulaliikenteessä.

         

Käyttö

Truck-Safe sopii erilaisille kuormille ja eri kuljetusajoneuvoille, esimerkiksi perävaunuille, jotka lastataan takaapäin, mutta myös ajoneuvoyhdistelmille, joissa on avattava kylki ja katto, riippumatta siitä, onko kyse kovista seinistä vai verhokapellista.

Truck-Safe koostuu FIX Road®-kuormansidontapeitteestä , joka roikkuu kuormatilan katosta kiskoilla ja kiristyy automaattisesti kuorman ylle joko sähkövinsseillä tai paineilmakiristimillä. Kiristys toivottuun jännitykseen kestää muutamasta sekunnista minuuttiin, joten kuljettaja voi esimerkiksi valmistella lä kuorman kiinnittyessä. Kuorman voi lastata ja purkaa trukilla tai automaattisella lastausjärjestelmällä. Peite pingottuu aina tiukasti koko kuorman ylle, vaikka kuorma koostuisi erilaisista ja erikokoisista ja muotoisista tavaroista. Truck-Safe sopii kaikille kuljetusyrityksille, joille tiivis kuljetustahti, kuormansidonnan laatu ja kuljettajan työturvallisuus ovat etusijalla. Tässä linkki ohjekirjaan.

Nopea käyttö ja tehokkuus

Truck-Safe säästää aikaa lastauksessa ja purkamisessa, ja se  toimii myös  kauko-ohjauksella. Näin kuljettajan ei tarvitse poistua ohjaamosta lastauksen ja purkamisen aikana. Ripustetun kuormansidontapeitteen ansiosta kuormatila on aina valmis lastattavaksi. Asiakkaamme arvioivat, että automaattinen kiinnitys säästää jopa 60 minuuttia matkaa kohden verrattuna tilanteeseen, jossa kiinnitys tapahtuu manuaalisesti kiinnitysliinoilla. Järjestelmämme on kannattavin ja eniten aikaa säästävä vaihtoehto sukkulaliikenteessä, jossa lastataan ja puretaan toistuvasti.

Turvallista ja luotettavaa lastin sitomista

Truck-Safe tarjoaa mahdollisuuden sitoa kuorma kiristämällä enemmän tai vähemmän eri kiristyskohdista. Se tarkkailee jännitysvoimaa ja uudelleenkiristää tarvittaessa. Truck-Safe käyttää FIX Road® kuormansidontajärjestelmäämme, joka soveltuu erinomaisesti erilaisten tarvikkeiden (esim. rullien, pakkauslavalla olevien tuotteiden, paalien, säkkien ja laatikoiden) sitomiseen. Peite pingottuu tiukasti koko lastin päälle ja sitoo lastin optimaalisesti. Lasti pysyy paikallaan, vaikka se olisi epätasainen ja koostuisi useista erillisistä erikokoisista osista. Saksalainen sertifiointi- ja tarkastusyritys DEKRA on tarkastanut ja hyväksynyt FIX-lastinsidontajärjestelmän mm. juomien ja paperin sitomiseksi. Lastinsidontapeite on kudottu taipuisasta, mutta kestävästä materiaalista, joka muotoutuu optimaalisesti lastin mukaisesti myös kylmässä. Kestävä materiaali suojaa lastia sateelta, lialta, kuumuudelta ja UV-säteilyltä ja varmistaa, että rahti pysyy vahingoittumattomana.

Tekniset vaatimukset, standardit ja sertifikaatit

Truck-Safe on valmistettu ja tarkastettu EN 12195-2-standardin mukaisesti, ja se täyttää kaikki kansalliset ja kansainväliset vaatimukset. Laskelmat osoittavat, että meidän lastin sitomisjärjestelmämme kestää erinomaisesti voimat, joita lastiin kohdistuu eri kuljetusvälineissä ja eri reiteillä. Sitomiskapasiteetti (LC) lastin peitteen jokaisessa kiinnityskohdassa on 2 500 daN.

Olemme jo vuosien ajan hankkineet sertifikaatit erilaisille lasteille tarkoitetuille sidontaratkaisuillemme ja tarjoamme asiakkaillemme tapauskohtaisia lastinsidontalaskelmia . Oikealla lastin sitomisella on myös mahdollista ehkäistä onnettomuuksia. EU:n lastin oikeaa kiinnittämistä koskevissa ohjeissa mainitaan, että noin 25 % kuorma-autoille tapahtuvista onnettomuuksista johtuu puutteellisesti kiinnitetystä lastista.

Turvallisuus

FIX Road® kiinni ommelluilla sidontaliinoilla mahdollistaa sen, ettei kuljettajan tarvitse kiivetä kuorman päälle, heittää sidontaliinaa kuorman yli tai kerätä liinaa rullalle jälkeenpäin. Kuljettajan ei tarvitse turhaan kiertää ajoneuvoa. Tapauksissa, joissa kuljettaja ei saa poistua ohjaamosta, kauko-ohjattu Truck-Safe-järjestelmä on erinomainen ratkaisu. Näiden käytännön etujen ansiosta asiakkaamme voivat tarjota kuljettajilleen turvallisemman työympäristön sekä lastatessa että purkaessa ja ehkäistä työtapaturmia. Nämä edut ja ajansäästö tekevät rahtitoiminnasta kannattavampaa.  Iso-Britannian työsuojeluviranomainen HSE (Health and Safety Executive) on tarkastanut FIX-järjestelmän eri työtilanteissa ja antanut järjestelmälle korkeimmat mahdolliset pisteet työturvallisuudessa.

Ympäristö

Truck-Safen kestävä materiaali jakaa lastiin kohdistuvaa pintapaineetta koko lastin alalle ja suojaa säältä . Olemme myös mitoittaneet ja valmistaneet peitteen ja sidontaliinat niin, että eivät likaannu helposti tai joudu koskaan kuorman alle. Nämä ominaisuudet edistävät koko varustuksen pitkää elinikää. Vanhin Truck-Safe-järjestelmä asennettiin jo vuonna 2013, ja se on edelleen käytössä.

Peite mahdollistaa luotettavan lastin sitomisen ilman kulmasuojia tai muita kertakäyttömateriaaleja, joita tavallisesti käytetään lastin suojelemiseksi. Lisäksi pakkausvauriot vähenevät, mikä mahdollistaa pakkausmateriaalin tehokkaamman uudelleenkäytön.

“The NWE FIX-Road system has proved to be a very successful EN12195-2 rated high performance load securing system that continues to be customers favoured choice.”

Anthony Bevan – MD Bevan Group