FIX MARINE®

Varmistaa ja suojaa lastin myös merenkäynnin ollessa rajua ja tekee laivasta turvallisemman työympäristön

FIX Marine kuormansidonta muodostuu vahvistetusta ja asiakaskohtaisesti mitoitetusta sidontapeitteestä, jossa on kiinni ommellut sidenauhat. Järjestelmä varmistaa ja suojaa korkeitakin kuormia, myös merenkäynnin ollessa rajua. Kuorman kaatuminen on tehokkaasti estetty ja lastin sivuille voi lisätä ylimääräiset sääsuojat. Siksi peite sopii erityisesti  paperikuljetuksien varmistukseen.

         

FIX Marine -kuormansidontapeitteitä on saatavilla seuraavissa mitoissa ja malleissa:

  • FIX RORO kaseteille, flatbedeille ja pankoille. Pituuksille 20”, 30”, 40” ja 45”
  • FIX STOW mm. pakatuille kuormille. Pituudet asiakkaan mittojen mukaan.
  • FIX CONT pakatuille kuormille konteissa

Käyttö

FIX Marine soveltuu merikuljetukseen sekä avoimelle kannelle että pakattuna laivan ruumaan, ja se tekee sekä lastaamisesta että purkamisesta helpompaa ja turvallisempaa.

Lastaamisen jälkeen peitteen voi nostaa lastin ylle trukilla tai puomilla jos käytettävissä ei ole erityisiä työtasoja . Peite jännittyy tasaisesti koko lastin ylle ommelluilla sidontaliinoilla ja kiristimillä . Lastia purettaessa ensimmäiseksi avataan kiristimet. Tämän jälkeen peite on helppo vetää sivulle ja viikata niin, että peitteen sisäpinta ei likaannu.

Nopea käyttö ja tehokkuus

Mittojen mukaan valmistetun FIX Marine -kuormansidontapeitteen avulla kuorman sitominen on helpompaa ja paljon turvallisempaa kuin tavallisilla ketjuilla ja kulmasuojilla. Korkealaatuisesti ja kestävistä materiaaleista valmistetut FIX-tuotteet ovat pitkäikäisiä (3–5 vuotta) ja ne maksavat itsensä takaisin nopeasti. Tuotteen pitkä elinikä ja sen positiivinen vaikutus työturvallisuuteen sekä satamassa että laivalla nostavat rahtitoiminnan kannattavuutta.

Turvallista ja luotettavaa lastin sitomista

FIX-kuormansidontapeite sopii erilaisten tuotteiden sitomiseen (esim. rullat, pakkauslavalla olevat tuotteet, paalit, säkit ja laatikot). Peite pingottuu tiukasti koko lastin päälle ja sitoo lastin optimaalisesti. Lasti pysyy paikallaan, vaikka se olisi epätasainen ja koostuisi useista erillisistä erikokoisista osista. Saksalainen sertifiointi- ja tarkastusyritys DEKRA on tarkastanut ja hyväksynyt FIX-lastinsidontajärjestelmän mm. juomien ja paperin sitomiseksi.

Kuormansidontapeite on kudottu taipuisasta, mutta kestävästä materiaalista, joka muotoutuu optimaalisesti kuorman ylle myös kylmässä. Kestävä materiaali suojaa lastia sateelta, lialta, kuumuudelta ja UV-säteilyltä sekä varmistaa, että rahti pysyy vahingoittumattomana. Kulmasuojia ei tarvita.

Tekniset vaatimukset, standardit ja sertifikaatit

FIX Marine on valmistettu ja tarkastettu EN 12195-2-standardin mukaisesti, ja se täyttää EU:n ja IMO:n lastinsidontavaatimukset. Laskelmat osoittavat, että lastinsidontajärjestelmämme kestää erinomaisesti voimat, joita lastiin kohdistuu eri kuljetusvälineissä ja eri reiteillä. Sidontakapasiteetti (LC) kuormansidontapeitteen jokaisessa kiinnityskohdassa on 2 500 daN, ja lisäliinat päädyissä mahdollistavat vielä useamman suorasidonnan tarvittaessa. Olemme jo vuosien ajan hankkineet sertifikaatit erilaisille lasteille tarkoitetuille sidontaratkaisuillemme ja tarjoamme asiakkaillemme tapauskohtaisia lastinsidontalaskelmia.

Turvallisuus

FIX Marine -kuormansidontapeite kiinni ommelluilla sidontaliinoilla varmistaa sen, että satamassa lastin kanssa työskentelevän ei tarvitse kiivetä lastin päälle, heittää sidontaliinaa lastin yli tai kerätä liinaa rullalle jälkikäteen. Joustava, mutta kestävä peite on myös helppo käsitellä. FIX Marine parantaa myös laivan turvallisuutta, sillä lasti pysyy paikallaan myös vaikeissa olosuhteissa ja rajussa merenkäynnissä. Näiden erinomaisten etujen ansoista voimme auttaa varustamoita tarjoamaan henkilökunnalleen turvallisemman työympäristön ja ehkäisemään työtapaturmia.

Ympäristö

Kestävä FIX Marine -kuormansidontapeite jakaa lastiin kohdistuvaa pintapaineetta koko lastin alalle ja suojaa säältä. Pitkäikäisyytensä vuoksi se myös auttaa varustajia säästämään ympäristöä. Peite mahdollistaa luotettavan lastin sitomisen ilman kulmasuojia tai muita kertakäyttömateriaaleja, joita tavallisesti käytetään lastin suojelemiseksi. Lisäksi pakkausten vauriot vähenevät, mikä mahdollistaa pakkausmateriaalin tehokkaamman uudelleenkäytön. Kiitos suuren kestävyyden suosittelemme uusimaan peitteen 3–5 vuoden kuluttua riippuen käyttötavasta.

“The NWE FIX-Road system has proved to be a very successful EN12195-2 rated high performance load securing system that continues to be customers favoured choice.”

Anthony Bevan – MD Bevan Group