NYHETER

SENASTE NYHETERNA FRÅN NWE

27.06.19

FIX lastsäkringsprodukter säkrar laster till guldgruvan

 

Ett av Keminmaaföretaget Pohjaset Oy:s uppdrag är transportera stålkulor till Europas största guldgruva i Kittilä. Kulorna transporteras i tunnor och det är naturligtvis väldigt viktigt att tunnorna, som väger 1000 kg per styck, hålls på plats under transporten. – Kulorna är tunga och att plocka dem från flaket, när en tunna har vält, är ett hårt arbete, berättar Risto Pohjanen från Pohjaset Oy med ett leende.

Lastsäkringsprodukter
lastsäkringsprodukter

Varför valde företaget en FIX produkt för surrningen?

– När vi funderade på fungerande lösningar för att surra tunnorna, hittade vi NWE och deras FIX lastsäkringsprodukter. Vi började då tillsammans med dem planera ett sätt att surra specifikt denna typ av last, fortsätter Pohjanen.

Presenningen är redan i bruk och har vid flera nära ögat-tillfällen visat sig vara en lösning som håller. – Om man hade surrat lasten traditionellt med linor är jag säker på att tunnorna hade vält, säger Pohjanen.

Lastsäkringssättet beror på lasten

Kimmo Weissenberg från NWE berättar att man måste hitta den rätta lösningen för olika typer av transporter. Ett sätt lämpar sig inte för alla transporter. Det är här som NWE:s yrkeskunskap kommer in i bilden.

– När varorna varierar måste man kanske surra på olika sätt, men det kan ändå vara snabbt och enkelt. FIX Strap, FIX Road och FIX Mini lastsäkringsprodukterna gör lastsäkringen snabbare och chauffören behöver inte klättra in i transporten. Det samma gäller för vårt helt automatiska system FIX Truck-Safe, som lämpar sig speciellt bra för skytteltrafik, fortsätter Weissenberg.

Från FIX familjen hittar du alltså lösningar till olika lastsäkringsproblem och vid behov så gör vi även skräddarsydda lösningar!

 

Se fler lastsäkringsprodukter i vår katalog här ▶

Kolla in oss på Youtube ▶