FIX ROAD®

FIX Road kuormansidonta koostuu patentoidusta ripustusjärjestelmästä sekä kestävästä peitteestä, jonka molemmille sivuille on ommeltu sidontaliinat. Se asettuu nopeasti ja helposti myös hankalien kuormien päälle

FIX Road kuormansidonta koostuu patentoidusta ripustusjärjestelmästä sekä kestävästä peitteestä, jonka molemmille sivuille on ommeltu sidontaliinat. Se suojelee kuormaa ja pitää sen paikallaan kaikissa olosuhteissa. Kuormansidontajärjestelmä tekee sekä lastaamisesta että purkamisesta fyysisesti helpompaa ja turvallisempaa. Kaikki työvaiheet voidaan suorittaa maasta käsin, ilman kiipeilyä.

         

Käyttö

FIX Road -peitettä voi käyttää useimmissa kuljetusajoneuvoissa, sekä avoimella lavalla irtopeitteenä että kuormatilassa ripustamalla peite kuormatilan katossa oleviin kiskoihin kuminauhoilla. Koska peite liikkuu kiskoilla, sen voi vetää nopeasti ja helposti kuorman ylle. Jotta lastaaminen onnistuisi sivusta tai katon kautta, peitteen voi siirtää kuormatilan päätyyn. Peite kiinnitetään alas sidontaliinoilla ja kuminauhoilla tavan mukaan. Peite pingottuu aina tiukasti koko kuorman ylle, vaikka kuorma koostuisi erillisistä, erikokoisista ja -muotoisista pakkauksista. Kuormaa purettaessa kiinnitykset avataan ja peite vedetään päätyyn. Kun peitettä ei käytetä, se nousee automaattisesti ylös kattoon, ja kuormatila on heti valmis uudelleen lastattavaksi. Avolavalla FIX Road -peitettä käytetään ilman ripustusta, ja sen voi nostaa kuorman ylle esim. trukilla. Purkamisen yhteydessä peite on helppo vetää lastin yli sivulle ja taitella niin, että sisäpinta ei likaannu. Useampia ja lyhyempiä FIX Road peiteitä voidaan yhdistellä.

Nopea käyttö ja tehokkuus

FIX Road -peitteen avulla voi säästää aikaa sekä lastaamisessa että purkamisessa, sillä liinoja ei tarvitse heittää kuorman yli tai kerätä kasaan käytön jälkeen. Kuormatila, jossa on kattoon ripustettu kuormansidontapeite, on aina valmis lastaukseen ilman aikaa vieviä esivalmisteluja. Asiakkaamme arvioivat, että jokaisen lastauksen kohdalla säästyy vähintään 30 minuuttia (puoliperävaunu) ja purkamisessakin vähintään 15 minuuttia. Korkealaatuiset ja kestävät materiaalit takaavat FIX-tuotteen pitkän iän (3–5 vuotta), ja ne maksavat itsensä takaisin nopeasti. Merkittävä ajansäästö ja pitkä käyttöikä kasvattavat rahtitoiminnan kannattavuutta.

Turvallista ja luotettavaa lastin sitomista

FIX-kuormansidontapeite sopii erilaisten tuotteiden sitomiseen (esim. rullat, pakkauslavalla olevat tuotteet, paalit, säkit ja laatikot). Peite pingottuu tiukasti koko lastin päälle ja sitoo lastin optimaalisesti. Lasti pysyy paikallaan, vaikka se olisi epätasainen ja koostuisi useista erillisistä erikokoisista osista. Saksalainen sertifiointi- ja tarkastusyritys DEKRA on tarkastanut ja hyväksynyt FIX-lastinsidontajärjestelmän mm. juomien ja paperin sitomiseksi.

Kuormansidontapeite on kudottu taipuisasta, mutta kestävästä materiaalista, joka muotoutuu optimaalisesti kuorman ylle myös kylmässä. Kestävä materiaali suojaa lastia sateelta, lialta, kuumuudelta ja UV-säteilyltä sekä varmistaa, että rahti pysyy vahingoittumattomana. Kulmasuojia ei tarvita.

Tekniset vaatimukset, standardit ja sertifikaatit

FIX Road on valmistettu ja tarkastettu EN 12195-2-standardin mukaisesti, ja se täyttää kaikki kansalliset vaatimukset sekä EU-lainsäädännälliset lastinsidontavaatimukset. Laskelmat osoittavat, että lastin FIX-sitomisjärjestelmämme kestää erinomaisesti voimat, joita lastiin kohdistuu eri kuljetusvälineissä ja eri reiteillä. Sitomiskapasiteetti (LC) lastin sitomispeitteen jokaisessa kiinnityskohdassa on 2 500 daN. Lisäliinat päädyissä mahdollistavat vielä lisää suorasidontoja tarvittaessa. Olemme jo vuosien ajan hankkineet sertifikaatit erilaisille lasteille tarkoitetuille sidontaratkaisuillemme ja tarjoamme asiakkaillemme tapauskohtaisia lastinsidontalaskelmia . Oikealla lastin sitomisella on myös mahdollista ehkäistä onnettomuuksia. EU:n lastin oikeaa kiinnittämistä koskevissa ohjeissa mainitaan, että noin 25 % kuorma-autoille tapahtuvista onnettomuuksista johtuu puutteellisesti kiinnitetystä lastista.

Turvallisuus

FIX Road -kuormansidontapeite kiinni ommelluilla sidontaliinoilla mahdollistaa sen, ettei kuljettajan tarvitse kiivetä kuorman päälle, heittää sidontaliinaa kuorman yli tai kerätä liinaa rullalle jälkeenpäin. Peite on kevyt (n. 40 kg), ja kun sen ripustaa kuormatilan kattoon, se liukuu sujuvasti kiskoilla. Jopa avokuljetuksissa FIX Road -peite tekee sekä lastaamisesta että purkamisesta fyysisesti helpompaa ja turvallisempaa. Näiden käytännöllisten etujen ansoista voimme auttaa asiakkaitamme tarjoamaan kuljettajilleen turvallisemman työympäristön ja ehkäisemään työtapaturmia. Iso-Britannian työsuojeluviranomainen HSE (Health and Safety Executive) on tarkastanut FIX-järjestelmän eri työtilanteissa ja antanut järjestelmälle korkeimmat mahdolliset pisteet työturvallisuudessa.

Ympäristö

FIX Roadin kestävä materiaali jakaa lastiin kohdistuvaa pintapaineetta koko lastin alalle ja suojaa säältä . Olemme myös mitoittaneet ja valmistaneet peitteen ja sidontaliinat niin, että eivät likaannut helposti tai joudu koskaan kuorman alle. Näiden ominaisuuksien ansiosta FIX Road on erittäin kestävä ja pitkäikäisempi kuin perinteiset sidontaliinat. Suosittelemme uusimaan peitteen 3–5 vuoden kuluttua käyttötavasta riippuen. Peite mahdollistaa luotettavan lastin sitomisen ilman kulmasuojia tai muita kertakäyttömateriaaleja, joita tavallisesti käytetään lastin suojelemiseksi. Lisäksi pakkausvauriot vähenevät, mikä mahdollistaa pakkausmateriaalin tehokkaamman uudelleenkäytön.

Ohjeet

Käyttö- ja asennusohje: FIX ROAD ja STRAP Manual FI 2019

“The NWE FIX-Road system has proved to be a very successful EN12195-2 rated high performance load securing system that continues to be customers favoured choice.”

Anthony Bevan – MD Bevan Group