FÖRETAGET

Vi på NWE är mycket stolta över vår mångsidiga FIX-produktfamilj (FIX Road, FIX Marine, FIX Strap, FIX Truck-Safe och FIX Agri) som fått beröm av våra kunder men också nått topplaceringar i opartiska tester i både Tyskland och England.

KVALITET

Kvalitet är kärnan i vår identitet och det har burit oss långt: våra lastsäkringssystem lämpar sig för säkring av så gott som alla laster, både på land och till havs, och gör att vi kan betjäna transportbranschen globalt. Utöver våra branschförnyande lösningar för manuell lastsäkring kan vi även erbjuda skräddarsydda lösningar för automatisk lastsurrning.

TRYGGHET

Vi ger våra kunder heltäckande service och lämnar ingenting åt slumpen. Alla FIX-produkter och deras delar testas i flera produktionsskeden och på nytt som färdiga produkter. Kunden kan alltid vara säker på att investeringen i FIX är lönsam, tack vare de återbetalningsprognoser vi gör. Vi har även kompetens att göra lastsäkringsberäkningar för olika laster och transportrutter, vilket skiljer oss från alla andra aktörer i Finland och utomlands. Det råder inget tvivel om att vi har marknadens nöjdaste kunder.

EFFEKTIVITET

Under de två senaste åren har vi lyckats tredubbla vår produktion, och efterfrågan på våra produkter växer snabbare än någonsin förr. Vi vill bli en av de största tillverkarna för lastsäkringssystem och är redan på god väg att bli det. Trots växande efterfrågan kan vi lova våra kunder att inte bli fartblinda. Vi säkrar alltid lasten med 100-procentig kvalitet, trygghet och effektivitet.

VÅR FRAMGÅNGSHISTORIA I ETT NÖTSKAL

2002

Vi startade vår verksamhet år 2002 med att sälja högklassiga material till kaross- och båtindustrin. Ända sedan starten utgick vi från en central princip: att våra kunder alltid ska kunna lita på att våra produkter uppfyller transportbranschens tekniska krav, även långt in i framtiden.

2008

År 2008 kom vi med vår storsatsning som ändrade allt för oss. Vi kände starkt för att bidra till transportbranschens viktigaste grundpelare, säkerhet, effektivitet och trygghet. Därför köpte vi rättigheterna och utrustningen för tillverkningen av det unika lastsäkringssystemet FIX av företaget Walki Oy i Jakobstad. Köpet blev vändpunkten för vårt företag och inledde ett nytt framgångsrikt kapitel i vår historia.

NWE idag

I dag tillverkar vi själva våra patenterade FIX-produkter och tillhörande upphängningssystem som uppfyller alla gällande lastsäkringskrav för landsvägs- och sjötransporter globalt. Med våra lastsäkringssystem sparar kunden tid och säkerheten höjs för både last och chaufför. Också miljön är viktig för oss på företaget och vi är glada över att våra FIX-produkter hjälper till att minska avfall.

När man använder vår lastsäkringsduk försvinner exempelvis behovet att använda hörnskydd som ofta är engångsmaterial. Dessutom är våra produkter hållbara på grund av de högklassiga material vi använder, så lastsäkringsutrustningen behöver inte förnyas lika ofta som traditionella lastsäkringsband. Dessa fördelar förklarar den ständigt ökande efterfrågan på våra produkter och har gjort oss till det vi är – en viktig aktör och samarbetspartner inom transportbranschen, både nationellt och globalt.

Företaget NWE