FIX MARINE®

Säkrar och skyddar lasten även vid hård sjögång och skapar en tryggare arbetsmiljö på fartyget

FIX Marine består av en förstärkt måttsydd specialduk med fastsydda surrningsband. Systemet säkrar och skyddar även höga laster ombord, också vid hård sjögång, och kan förses med ett väderskydd som ytterligare skyddar sidorna av lasten. Därför används det flitigt, särskilt för papperstransporter med höga stående rullar.

         

FIX Marine lastsäkringsdukar tillverkas enligt följande mått och modeller:

  • FIX RORO för cassetter, flatbed och bolsters. Längder för 20”, 30”, 40” och 45”
  • FIX STOW för bl.a. stuvande av last. Längder enligt kundens mått.
  • FIX CONT för stuvande av last i container

Användning

FIX Marine lämpar sig för sjötransporter både på öppet flak och stuvade i fartygets lastutrymme och gör både lastningen och lossningen lättare och tryggare.

Efter lastning kan en truck eller bom användas för att lyfta upp duken över lasten om man inte har särskilda arbetsplattformar. Duken spänns jämnt över hela lasten med fastsydda surrningsband och spännare. Vid lossning av last lossar man först spännarna. Därefter är det enkelt att dra duken till sidan och vika ihop den så att insidan av duken inte blir nedsmutsad.

Snabbhet och effektivitet

Med FIX Marines måttsydda och specialvävda lastsäkringsduk är lastsäkring både enklare och mycket säkrare än med traditionella kedjor och kantskydd. Den högklassiga tillverkningen och de slitstarka materialen ger FIX-produkterna en lång livslängd (3–5 år) och en kort återbetalningstid. Produktens långa livscykel och dess positiva inverkan på arbetssäkerheten både i hamn och på fartyg ökar transportverksamhetens effektivitet

Säker och pålitlig lastsäkring

FIX-lastsäkringsduken lämpar sig för säkring av olika typer av gods (t.ex. rullar, gods på pall, balar, arkvaror, säckar och oktabiner). Den spänns jämnt ner över hela lasten och ger ett optimalt surrningsresultat. Lasten hålls ihop även om den är ojämn och kan bestå av flera separata delar av olika storlekar. Det tyska certifierings- och testningsbolaget DEKRA har testat och godkänt FIX-lastsäkringssystemet bl.a. för säkring av drycker och papper.

Lastsäkringsduken tillverkas av mjukt men slitstarkt material som utformar sig optimalt efter lasten, också i kallt väder. Det tåliga materialet skyddar lasten mot regn, smuts, värme och UV-strålning och säkrar att frakten förblir oskadd. Hörnskydd är onödiga.

Tekniska krav, standard och certifikat

FIX Marine är tillverkat och testat enligt standarden EN 12195-2 och uppfyller EU:s och IMO:s lastsäkringskrav. Beräkningar visar att vårt lastsäkringssystem utmärkt klarar av de krafter som lasten utsätts för i olika transportmedel och på olika rutter. Surrningskapaciteten (LC) för varje fästpunkt i lastsäkringsduken är 2 500 daN och extra band i ändorna möjliggör även rak surrning. Vi har redan under flera år låtit certifiera våra lastsäkringslösningar för olika typer av laster och betjänar våra kunder genom att göra kundspecifika lastsäkringsberäkningar.

Trygghet

FIX Marines lastsäkringsduk med fastsydda surrningsband gör att den som arbetar med lasten i hamnen inte behöver klättra på den, montera kantskydd högt upp, kasta surrningsband över lasten och rulla ihop banden efteråt. Den mjuka men hållbara duken är också lätt att hantera. FIX Marine ökar även säkerheten på fartyget. Lasten hålls ihop, också under svåra omständigheter och vid hård sjögång. Med dessa ypperliga fördelar kan vi hjälpa rederier att erbjuda sin personal en säkrare arbetsmiljö och förebygga olycksfall i arbetet.

Miljö

FIX Marines slitstarka och specialvävda lastsäkringsduk minskar behovet att skydda lasten mot yttryck och väder och hjälper rederier att spara på miljön. Duken möjliggör en pålitlig lastsäkring utan kantskydd och annat extra engångsmaterial som annars används för att skydda lasten. Också skador på emballaget minskar, vilket möjliggör effektivare återanvändning av förpackningsmaterial. Tack vare den höga slittåligheten rekommenderar vi att duka ska förnyas efter 3–5 år, beroende på användning.

“The NWE FIX-Road system has proved to be a very successful EN12195-2 rated high performance load securing system that continues to be customers favoured choice.”

Anthony Bevan – MD Bevan Group