NYHETER

SENASTE NYHETERNA FRÅN NWE

13.06.19

Q & A presenning som lastsäkring

 

Det måste vara svårt att surra lasten med en tung presenning?

När FIX Road monteras hängs duken upp i lastutrymmets tak i skenor med gummiband. Eftersom duken löper i skenor kan den snabbt och enkelt dras över lasten. Därefter spänns lastsäkringen som vanligt med linorna som är fästa i presenningen. Presenningen väger ca 40 kg. Jämfört med att breda ut linor och klättra i lastutrymmet, är det snabbt och enkelt!

Varför är det säkrare att surra med en presenning än med linor?

Den spänns alltid jämnt över hela lasten, även om lasten består av separata varor av olika storlek och form. Presenningen trycker jämnt och stadigt på hela lasten och håller den på plats. Även de mindre komponenterna av lasten säkras, eftersom duken täcker över lastens övre kanter.

Är det snabbare att surra med presenning än med lösa linor?

Med FIX Road och FIX Truck-Safe sparar man tid vid både lastning och lossning då inga band behöver kastas över lasten eller rullas ihop efteråt. Lastutrymmet med den upphängda lastsäkringsredskap är alltid redo för lastning utan tidskrävande förberedelser. Våra kunder uppskattar att de vid varje lastning sparar minst 30 minuter (semitrailer) och vid lossning minst 15 minuter. Enbart upprullning av lösa band kan ta 10 minuter.

Presenningen kan inte hålla länge, det måste bli dyrt att köpa en ny presenning hela tiden?

Högklassig tillverkning och slitstarka material ger FIX-produkterna lång livslängd (mer än 5 år, med 30 lastningar/vecka) och kort återbetalningstid. Den betydande tidsbesparingen och långa livscykeln ökar transportverksamhetens effektivitet.

Presenningen tar säkert mycket rum i lastutrymmet. Hur kan man lasta när presenningen ligger i lastutrymmet?

När duken inte används dras den automatiskt upp till takhöjd och lastutrymmet är genast redo för ny lastning.

Kan man använda presenning när man surrar last med skarpa kanter?

Lastsäkringsduken tillverkas av mjukt men slitstarkt material som utformar sig optimalt efter lasten, också i kallt väder. Det tåliga materialet skyddar lasten mot regn, smuts, värme och UV-strålning och säkrar att frakten förblir oskadd. Hörnskydd är onödiga. Laster med riktigt vassa kanter kan förses med FIX Mini med extra nötningsskydd.