FÖRETAG

Vi på NWE är mycket stolta över vår mångsidiga FIX-produktfamilj (FIX Road, FIX Marine, FIX Strap och TruckSafe) som fått beröm av våra kunder men också nått topplaceringar i opartiska tester i både Tyskland och England.

Kvalitet är kärnan i vår identitet och det har burit oss långt: våra lastsäkringssystem lämpar sig för säkring av så gott som alla laster, både på land och till havs, och gör att vi kan betjäna transportbranschen globalt. Utöver våra branschförnyande lösningar för manuell lastsäkring kan vi även erbjuda skräddarsydda lösningar för automatisk lastsurrning.

Vi ger våra kunder heltäckande service och lämnar ingenting åt slumpen. Alla FIX-produkter och deras delar testas i flera produktionsskeden och på nytt som färdiga produkter. Kunden kan alltid vara säker på att investeringen i FIX är lönsam, tack vare de återbetalningsprognoser vi gör. Vi har även kompetens att göra lastsäkringsberäkningar för olika laster och transportrutter, vilket skiljer oss från alla andra aktörer i Finland och utomlands. Det råder inget tvivel om att vi har marknadens nöjdaste kunder.

Under de två senaste åren har vi lyckats tredubbla vår produktion, och efterfrågan på våra produkter växer snabbare än någonsin förr. Vi vill bli en av de största tillverkarna för lastsäkringssystem och är redan på god väg att bli det. Trots växande efterfrågan kan vi lova våra kunder att inte bli fartblinda. Vi säkrar alltid lasten med 100-procentig kvalitet, trygghet och effektivitet.

Vår framgångshistoria i ett nötskal

2002

Vi startade vår verksamhet år 2002 med att sälja högklassiga material till kaross- och båtindustrin. Ända sedan starten utgick vi från en central princip: att våra kunder alltid ska kunna lita på att våra produkter uppfyller transportbranschens tekniska krav, även långt in i framtiden.

2008

År 2008 kom vi med vår storsatsning som ändrade allt för oss. Vi kände starkt för att bidra till transportbranschens viktigaste grundpelare, säkerhet, effektivitet och trygghet. Därför köpte vi rättigheterna och utrustningen för tillverkningen av det unika lastsäkringssystemet FIX av företaget Walki Oy i Jakobstad. Köpet blev vändpunkten för vår verksamhet och inledde ett nytt framgångsrikt kapitel i vår historia.

Idag

I dag tillverkar vi själva våra patenterade FIX-produkter och tillhörande upphängningssystem som uppfyller alla gällande lastsäkringskrav för landsvägs- och sjötransporter globalt. Med våra lastsäkringssystem sparar kunden tid och säkerheten höjs för både last och chaufför. Också miljön är viktig för oss och vi är glada över att våra FIX-produkter hjälper till att minska avfall. När man använder vår lastsäkringsduk försvinner exempelvis behovet att använda hörnskydd som ofta är engångsmaterial. Dessutom är våra produkter hållbara på grund av de högklassiga material vi använder, så lastsäkringsutrustningen behöver inte förnyas lika ofta som traditionella lastsäkringsband. Dessa fördelar förklarar den ständigt ökande efterfrågan på våra produkter och har gjort oss till det vi är – en viktig aktör och samarbetspartner inom transportbranschen, både nationellt och globalt.

Q & A presenning som lastsäkring

Det måste vara svårt att surra lasten med en tung presenning? När FIX Road monteras hängs duken upp i lastutrymmets tak i skenor med gummiband. Eftersom duken löper i skenor kan den snabbt och enkelt dras över lasten. Därefter spänns lastsäkringen som vanligt med linorna som är fästa i presenningen. Presenningen väger ca 40 kg. […]

läs mer

FIX Cargo Securing at Kuljetus-Logistiikka Show May 9-11, 2019 in Helsinki!

Har du lagt märke till att det traditionella sättet att fästa lasten inte alltid fungerar som önskat? Visste du att i FIX Cargo Securing produktfamiljen hittar du lösningen till de flesta lastsäkringsproblemen? Vi presenterar revolutionära FIX Cargo Securing på Kuljetus-Logistiikka mässan 9-11.5.2019 i Helsingfors! Kom och se hur FIX Cargo Securing kan hjälpa ditt transportföretag!

läs mer

Tryggare transporter en last i taget

Närpesföretaget NWE Network Engineering Oy Ab har under de senaste åren växt till en av landets främsta specialister på lastsäkring, och har genom sina produkter även blivit ett framgångsrikt exportföretag. Företagets stolthet är FIX lastsäkringssystem, ett mångsidigt system i ett flertal olika utföranden, som löser de flesta lastsäkringsproblem både på land och till havs. Produkterna […]

läs mer

FIX Truck-Safe® lastsäkringssystemet försäkrar lasten i Pohjaset Ab:s HCT långtradare

– När vi började planera köpet av en 34,5 meter lång HCT (high capacity transport) långtradare var det från första början självklart att den skulle förses med FIX Truck-Safe® lastsäkringssystem, berättar Risto Pohjanen från Pohjaset Ab i Keminmaa. – Vår HCT långtradare kör flera gånger om dagen 110 kubikmeter virke från Kemi till Uleåborg och […]

läs mer